Nejstarší specializované knihkupectví SF&F.

New Space Opera

New space opera 1

New space opera 1

Antologie - sbírka povídek

New Space Opera - to je osmnáct nových a u nás dosud nevydaných příběhů, v nichž navštívíte vesmírná místa mnohdy již dobře známá, ale díky mistrovskému umu autorů v nich jistě rozeznáte vše nové, co dnes tento žánr nabízí - realisticky působící technické vynálezy, dobře vykreslené charaktery a především skvělé spisovatelské řemeslo. New Space Opera vás naučí, že i přes bizarní podoby, kterých lidstvo během dobývání vesmíru dosáhne, vždy v něm zůstane něco zcela nezničitelného - samotná lidskost.
Technologicky orientovaná science fiction se tu střídá s příběhy založenými především na postavách, mimozemská perspektiva s průniky do lidského nitra, politické a etické otázky jsou zde zkoumány z neobvyklých úhlů. I přes veškerou rozmanitost se v rámci tradice spojené se space operou objevuje jasně rozeznatelná soudržnost - láska k dobrodružnému příběhu a víra v lidskou nezlomnost při zkoumání neznámých končin vesmíru.
  více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Sci-fi
Knihy > Antologie
Knihy > AKCE

Cena: 349,00 Kč
Série: New Space Opera
Díl: 1


New Space Opera 2

New Space Opera 2

Antologie - sbírka povídek

New Space Opera 2 – to je devatenáct nových a u nás dosud nevydaných příběhů, které znovu přinášejí barvitá dobrodružství z dalekého i blízkého vesmíru. Opět jde o povídky, jež tvoří samotné jádro žánru science fiction a jistě nezklamou žádného z jeho příznivců. Kdo by si ostatně nechal ujít dramatické výpravy do dosud neprozkoumaných oblastí, v nichž se krása pojí s všudypřítomným nebezpečím a jediná chyba vás může stát to nejcennější – život. Nouze nebude ani o setkání s mimozemskými druhy a opomenout nelze ani vesmírné bitvy, záhadné artefakty a řadu dalších atraktivních motivů, bez nichž by se správná space opera jednoduše neobešla.
Proslulá editorská dvojice Gardner Dozois a Jonathan Strahan skvělým způsobem navázala na úspěch antologie New Space Opera a stejně jako u předchozího svazku, si i tentokrát po zásluze odnesla prestižní ocenění Locus pro nejlepší antologii daného ročníku. Na stránkách této knihy se navíc neobjevuje žádný z přispěvatelů předchozího výběru, naopak jde o zcela novou skupinu spisovatelů, ačkoli jejich věhlas ani kvalita odvedené práce není o nic menší, což ostatně dokazuje i cena Hugo, nejvyšší žánrové ocenění, pro jednu ze zde publikovaných prací.   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Sci-fi
Knihy > Antologie

Cena: 332,00 Kč
Série: New Space Opera
Díl: 2



RSS

Copyright © 2024 Wales Webové stránky: NETservis s.r.o.