Nejstarší specializované knihkupectví SF&F.

Fontána

Jsou tady!: Povídky z mimoprostoru od A do Z

Jsou tady!: Povídky z mimoprostoru od A do Z

Václav Benda, Karel Naxera

Kniha představuje výběr 25 vědeckofantastických povídek autorské dvojice Naxera-Benda, seřazených podle abecedy. Jejich obsah je většinou humorný, některé ovšem přimějí čtenáře k zamyšlení. Asi třetina uvedených povídek vyšla v časopisech nebo v přílohách novin.   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Sci-fi
Knihy > AKCE

Cena: 198,00 Kč


Mýty a báje starých slovanů

Mýty a báje starých slovanů

Růžička J.

Z duchovního základu světa starých slovanů přetrvává do dnešních dob základní idea víry, kdysi prezentované formou kultovního uctívání božstev a později křesťanstvím transformované do monotheistické podoby hluboké svým významem a poselstvím.
Je zbytečné zamýšlet se nad tím, zda počínání našich předků bylo moudré či naivní. I my budeme jednou něčími předky. A důležité je pouze jedno. Předat etický odkaz budoucím pokolením právě tak, jako prostřednictvím této staroslovanské mytologie předávají dřívější obyvatelé této planety odkaz nám.   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > AKCE

Cena: 298,00 Kč


Tao Te Ťing

Tao Te Ťing

Lao-c´

Základní kánon taoistické literatury - Tao Te Ťing se obvykle překládá jako "cesta ku Tao a Ctnosti. Hlavním pojmem je tu Tao, což je všechno a nic, veškeré jsoucno i veškeré nejsoucno, které je nedefinovatelné a neuchopitelné a neskonale vznešené.
Nevíme, kdo první vyslovil myšlenku, že Tao je nic ve všem a všechno v ničem a proto taoismus, který se v průběhu staletí zformoval do náboženství, je vlastně náboženstvím bez Boha. Tento způsob myšlení arciť vyhovuje tupým ateistům, kterým bezbožnost nebo přesněji bez-božnost taoismu hraje do karet, protože dokazuje, že náboženství se bez Boha vlastně velmi dobře objede.
Všechno je ale jinak. Pokud si našeho křesťanského Boha nepředstavujeme jako stařečka, plujícího na obláčku a víceméně libovolně zasahujícího svou všemohoucností do veškerého dění ve Vesmíru, nemůžeme přehlédnout výraznou shodu mezi definicemi Tao a definicemi boha jako Absolutna.
Je skutečně na pováženou, proč dosud žádný z překladů, respektive převodů nenabídl svým čtenářům jednoduchou rovnici Tao = Bůh a vysvětlení, proč tomu tak je a jinak nemůže být. Eklektický převod Jos. A. Zentricha na tuto možnost, respektive na tuto Pravdu poukazuje a nabízí českému, potažmo evropskému křesťanskému čtenáři porovnání staročínského náboženského myšlení s evropským moderním myšlením a ukazuje na jednotu zdrojů, ze kterých čínské i evropské myšlení vycházejí...   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Beletrie
Knihy > AKCE

Cena: 338,00 Kč


Tarot - Váš průvodce na cestě životem

Tarot - Váš průvodce na cestě životem

Banzahf Hajo

Stav: Velmi dobrý
Tato kniha umožňuje čtenáři aktivní vstup do světa obrazů a obsahu obou nejslavnějších tarotových her: Rider-Waite a tarot Aleistera Crowleyho. ''''Další krok'''' se nazývá v této knize popsaná vykládací metoda, která tazateli vždy poskytuje cenné informace o tom, na co si musí dávat pozor v důležitých situacích.Také mu prozrazuje, kam vedou jeho další kroky. Hajo Banzhaf a Elisa Hemmerleinová popisují všeobecný význam všech 78 karet, ale i jejich zvláštní význam na čtyřech místech této vykládací metody. Tak porozumí odpovědi i ten tazatel, pro něhož je řeč jejich obrazů ještě úplně nová.

  více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > ANTIKVARIÁT

Cena: 120,00 Kč



RSS

Copyright © 2024 Wales Webové stránky: NETservis s.r.o.