Nejstarší specializované knihkupectví SF&F.

Carcosa

Barva z kosmu

Barva z kosmu

Lovecraft H. P.

Devět povídek z pera klasika hororu. Reprezentativní průřez dílem H. P. Lovecrafta (1890–1937) je určený všem, kdo se chtějí seznámit s tvorbou slavného autora, z jehož fantazie vzešlo město Arkham (poprvé zmíněné v povídce „Rytina v domě“) a v jehož sugestivních a atmosférických textech vystupují božstva jako Azathoth, Nyarlathotep a Cthulhu. Naprostou klasikou je povídka „Barva z kosmu“, pojednávající o důsledcích dopadu meteoritu do odlehlého údolí Nové Anglie, jakož i novela „Stín nad Innsmouthem“, v níž se vypravěč vydává do zchátralého přístavního města, opředeného řadou děsivých bájí. Lovecraft inspiroval vznik mytologie Cthulhu a z jeho díla dodnes vychází řada filmařů, hudebníků, výtvarníků i autorů počítačových her.

  více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Horor
Knihy > AKCE

Cena: 299,00 Kč


Bizarropolis

Bizarropolis

Kolektiv autorů

Antologie nespoutané fantastiky – česká odpověď na bizarro fiction, americký undergroundový fenomén posledních let.

Přijměte pozvání do podivuhodného města, které tepe neotřelými nápady a výstředními vizemi, kde se snoubí vysoké s nízkým, hrůznost s humorem.

Třináct dosud nepublikovaných povídek českých autorů a jako bonus Lízománie, sladká tečka z pera duchovního otce bizarra

Autoři: Petr Boček, Michaela Kubíčková, Jiří Sivok, Karel Doležal, e. corché, Martin Novák, Vilém Koubek, Ivan Adamovič, Tomáš Marton, Xerodoth Sigmius, Ondřej Doležal, Petr Stančík, Roman Bílek a jako bonus Carlton Mellick III   více informací

Koupit

Cena: 399,00 Kč


Lilith

Lilith

MacDonald George

Mladý učenec zdědí dům s velkou tajemnou knihovnou. Při bádání v ní se mu jako průvodce nabídne havran, s nímž se dostane do paralelního světa „za zrcadlem“, kde neplatí pozemské zákony a realitu tvoří sedm rozměrů. Při cestě podivuhodnou říší se setkává s řadou bytostí, mezi nimi i s krásnou démonickou Lilith, a zažívá hrůzná i povznášející dobrodružství, jejichž hlavním rysem jsou proměny – metamorfózy těla i duše.

Lilith (1895) je nejvýznačnějším a také nejtemnějším dílem skotského spisovatele George MacDonalda (1824–1905). Pro Lovecrafta, jak píše ve slavné eseji „Nadpřirozená hrůza v literatuře“, jde o román vyznačující se „nutkavou bizarností“. Obecně se považuje za jeden z vrcholů viktoriánské fantastiky a měl velký vliv na pozdější autory, jako jsou C. S. Lewis a J. R. R. Tolkien. Důmyslně slučuje tradici romantické fantastické prózy s tradiční heroickou romancí, pohádkovým dobrodružstvím a duchovní alegorií.

Edice Temnosti (4.)   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Fantasy
Knihy > Beletrie
Knihy > AKCE

Cena: 379,00 Kč


Slavná Nemesis

Slavná Nemesis

Klíma Ladislav

V romanetu Slavná Nemesis a dalších dvanácti povídkách sledujeme osudy výstředních – a pro nás zcela blízkých – postav, bloudících v prostředí, kde je obtížné rozlišit, co je sen a co skutečnost. Typický hrdina těchto vyprávění prahne po nedosažitelném přízraku, fantomu, kvůli němuž se neohroženě vydává na vrcholky hor, do hlubokých hvozdů či léčeben pro choromyslné, střetává se s umrlci, blouzní, s vypětím vůle chce překonat hranice možného a dosáhnout kýžené vyšší skutečnosti, neboť svět vezdejší jej nikdy a za žádných okolností nemůže uspokojit.

Ladislava Klímu (1878–1928), tohoto originálního myslitele a spisovatele, na konci knihy blíže představuje i jeho Vlastní životopis, v němž se upřímně vyznává ze všeho, co utvářelo jeho charakter, pohled na svět a životní filozofii.

Součástí této knihy je i zbrusu nový doslov Patrika Linharta.   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Sci-fi
Knihy > AKCE

Cena: 279,00 Kč


Země kanibalů

Země kanibalů

Pocha Mark E.

Pětice slovenských vysokoškoláků přilétá do Peru, aby se obeznámila se životem běžných obyvatel, mimo ta nejtypičtější turistická centra. V touze poznat vnitrozemí, kde nehrozí, že se budou prodírat davy zahraničních cestovatelů, kývnou na nabídku místního mladíka Solomona, který jim chce ukázat jedno kouzelné místo v srdci pralesa. Naši zvídaví a neohrožení dobrodruzi – tři chlapci a dvě dívky, vyzbrojení kamerou, fotoaparáty i nezbytnou láhví domácí pálenky – se tak ocitnou v místech, o jakých se jim ani nesnilo. Ale v pralesním ráji rozhodně není všechno romantické a ideální. A jak už to tak chodí, Nina, Marko, Renča, Jojo a Viktor poznají odvrácenou stránku výprav do neznáma.   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Horor
Knihy > Beletrie
Knihy > AKCE

Cena: 249,00 Kč


Zjevení Cthulhu

Zjevení Cthulhu

Lovecraft H. P.

Výběr z díla jednoho z nejvýznamnějších hororových spisovatelů 20. století. Šestice povídek, mezi nimiž jsou i slavné a klasické texty „Volání Cthulhu“, „Hrůza v Dunwichi“ a „V horách šílenství“, čtenáře odvádí na děsuplnou výpravu do pustin Antarktidy a Austrálie, do odlehlých končin oceánu, lesů a luk Nové Anglie a ulic legendárního Arkhamu, za tajemstvími Necronomiconu a na dohled velkého Cthulhu. Lovecraftův horor je zádumčivý, hutný a silně sugestivní, dodnes je mocnou inspirací řadě umělců a následovatelů a patří do zlatého fondu fantastické literatury. Tento svazek je reinkarnací sbírky V horách šílenství, která byla oceněna českou Akademií science fiction, fantasy a hororu jako nejlepší kniha hororového žánru roku 2002.
Ilustrace/foto: Rafal Badan   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Sci-fi
Knihy > Horor
Knihy > AKCE

Cena: 299,00 Kč



RSS

Copyright © 2024 Wales Webové stránky: NETservis s.r.o.