Nejstarší specializované knihkupectví SF&F.

Banshies

Alexandrijský prstenec

Alexandrijský prstenec

Forstchen William R.

Před milióny lety obklopovalo světy ve vesmíru legendární impérium záhadných Prvních poutníků. Mocná rasa bytostí vybudovala i svět ve tvaru prstence - prstence tak velikého, že povrch Země by byl jen nepatrnou částí. Jejich moc byla obrovská. Hrály velkou roli ve zrození člověka a dalších tvorů... pak své dílo tyto bytosti opustily a zmizely spolu se svou moudrostí a znalostmi.
Přešly věky. Mezi člověkem a Gavarniany se rozpoutala zuřivá válka, kterou ukončili až Dozorci. Skutečné krveprolití nahradily válečné hry. S postupem času se staly více a více realistickými, až nakonec válku překonaly. Tento nejbrutálnější, avšak nejoblíbenější sport se obešel bez krve, masakrů nebo válečné slávy - tak jak na vše dohlíželi Dozorci. Prostě nuda. Nic pro opravdové bojovníky - pouhá strategie není zajímavá. Musí přijít něco, co dokáže vnést do starých her trochu vzrušení a mrazení v zádech. Nakonec Gavarniané vstupují do minulosti a přivádějí svého legendárního vůdce, aby rozhodl o budoucnosti znepřátelených druhů.
Zpočátku všechno vypadá nevinně. Stejná hra jako desítky jiných. Ale nakonec se z válečné hry stává skutečná válka, dosahující nepředstavitelných rozměrů a lidé musí také zasáhnout do minulosti, protože potřebují toho největšího vojevůdce...
A to je správný okamžik pro geniálního válečníka a generála všech dob, nepřekonatelného taktika a stratéga, Alexandra Velikého.   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Sci-fi
Knihy > AKCE

Cena: 189,00 Kč
Série: Válečné hry (Gamester Wars)
Díl: 1


Bill, galaktický hrdina - space shots

Bill, galaktický hrdina - space shots

Harrison Harry

Space Shots. Proslulý autor Planet smrti a Na západ od ráje přináší strhující dobrodružství daleko za hranicemi vesmíru a lidského chápání.

Komplet 4 knih:
Na planetě otročích robotů,
Na planetě nechutných rozkoší,
Na planetě upířích zombií
Poslední neuvěřitelné dobrodružství.

Stav: dobře zachovalá, neočtená, pouze zkosený hřbet   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Fantasy
Knihy > ANTIKVARIÁT

Cena: 250,00 Kč
Série: Bill, galaktický hrdina


Čas pro hvězdy

Čas pro hvězdy

Heinlein A. Robert

Tom a Pat byla jednovaječná telepatická dvojčata - a ačkoliv jeden měl zestárnout a druhý ne, oba museli být udržováni při životě za jakoukoliv cenu.
Dálková nadace potřebovala způsob, jak komunikovat s vesmírnými loděmi, které cestovaly vesmírem dlouhé světelné roky. Nebyl čas na běžnou komunikaci, které by trvalo roky než zpráva dosáhne na Zemi. Projekt prozkoumání vzdálených hvězdných systémů musel být reálný. Odpověď spočívala v mentální telepatii - oddělených, avšak stejně životaschopných dvojčatech.
Když celý projekt začínal, Tom a Pat měli před sebou celý život. Tomovi osud předurčil mládí v nejdivočejších koutech dalekého vesmíru, zatímco jeho bratra čekalo stáří na Zemi.
Tom i zbytek posádky Elsie si všechno uvědomovali již v okamžiku nalodění. Šance na to, že znovu spatří Zemi, jsou velmi malé, avšak jak on, tak nikdo jiný na Elsie si to k srdci příliš nebere. Neuvěřitelná budoucnost, o které nemohou mít ani tušení je daleko před nimi!   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Sci-fi
Knihy > AKCE

Cena: 130,00 Kč


Černý trůn

Černý trůn

Zelazny Roger

Fantasy román, který je založen na myšlence paralelních světů, v němž je důležitou hlavní postavou budoucí literát Edgar Allan Poe.

Autoři: Roger Zelazny a Fred Saberhagen.   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Fantasy
Knihy > AKCE

Cena: 229,00 Kč


Heorot - komplet

Niven Larry

Kompletní SF trilogie Heorot:
Odkaz Heorotu
Draci Heorotu
Děti Heorotu
Stav: velmi dobrý, nečtené.   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Sci-fi
Knihy > ANTIKVARIÁT

Cena: 600,00 Kč
Série: Heorot
Díl: 1+2+3


Hvězdná kolonie

Hvězdná kolonie

Heinlein A. Robert

Stav: výborný.

George Lerner byl vyslán na Ganyméda, aby se stal členem zásobovací kolonie a Bill chtěl jít s ním. Ale jeho otec o tom nechtěl ani slyšet… tahle výprava mohla být zatraceně nebezpečná! Billovi se podařilo dostat se na vesmírnou loď Mayflower … aby tam zjistil, že měl jeho otec pravdu! Hrdinná epopej o kolonistech na Ganymédu.

  více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Sci-fi
Knihy > ANTIKVARIÁT
Knihy > AKCE

Cena: 269,00 Kč


Hvězdná loď Galileo

Hvězdná loď Galileo

Heinlein A. Robert

Stav: velmi dobrý.   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Sci-fi
Knihy > ANTIKVARIÁT

Cena: 250,00 Kč


I hvězdy planou

I hvězdy planou

Anderson Poul William

Pokračování Andersonova strhujícího románu Hvězdy jsou jako oheň, ve kterém společnost Fireball vede bitvu s podivným kultem avantismu, a nakonec uniká ke hvězdám. Předchozímu románu dominuje neortodoxní inteligence Ansona Guthrieho, a ve skutečnosti je přítomný i tady, v genech Dagny Beynacové. Její geny jsou životně důležité pro revitalizaci lidstva v expanzi na jiné planety. Její luňanské zkušenosti a unikátní spojení s Ansonem Guthriem pomáhají podnítit rebelii proti kyberkosmu, síti strojových inteligencí, která se začíná ukazovat jako zastaralá. Na Zemi kyberkosmos předvedl, že dokáže řídit planetu mnohem lépe, než to kdy dokázali lidé, a tak nastolil jednu z věčných otázek: pokud stroje dělají všechno, co dělají lidé, a dělají to lépe, k čemu jsou potom lidé? Spolu s touto zásadní otázkou nastoluje Anderson řadu dalších: jak se člověk dokáže vypořádat se zoufalou nečinností během dlouhých kosmických letů; jaká je podstata křížení biologicky a geneticky upravených druhů (z nichž matkou jednoho může být Dagny Beynacová).

Několik generací poté, co se Dagny Beynacová a další lidé usadili na Měsíci, začínají prudce narůstat sociální, politické a ekonomické spory mezi Luňany, geneticky změněnými potomky prvních lidských osadníků, a zbytkem lidské rasy. Boj Luňanů za nezávislost brzdí kyberkosmos, jakýsi kosmický Velký bratr, složený ze vzájemně propojených umělých inteligencí, které upřednostňují status quo. Jak věří jeden z vůdců Luňanů, klíč k jejich nezávislosti spočívá v odhalení astronomického objevu, po staletí utajovaného kyberkosmem a potomky Beynacové, objevu z nejranějších dnů kolonizace Měsíce. Dva nebojácní lidé, Aleka Kameová a Ian Kenmuir, se rozhodli, že tuto výzvu přijmou.   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Sci-fi
Knihy > AKCE

Cena: 389,00 Kč
Série: Hvězdy jsou jako oheň
Díl: 2


Inkarnace hvězd Avatar

Inkarnace hvězd Avatar

Anderson Poul William

Avatar - Inkarnace hvězd je nejnapínavější a nejexpanzivnější vizí Poula Andersona, popisující beznadějné hledání vyspělé civilizace, nazývané Druzí, v neznámém vesmíru.

V dávné minulosti zanechala tajemná mimozemská civilizace, nazývaná Druzí, lidstvu svůj odkaz, "bránu" do neprozkoumaných hvězdných dálek. Před několika sty lety lidé bránu použili, aby s velkým úsilím kolonizovali Phoebskou hvězdnou soustavu - zbytek galaxie však ponechali neprozkoumaný. Jednoho dne je zaznamenáno u brány neznámé vesmírné plavidlo. Uprostřed bouřlivého politického povstání opouští Zemi výzkumná loď Emissar a prolétá branou, aby se za ním vydala do neznáma. Když se Emissar předčasně vrací, vládnoucí strana Země loď izoluje, posádku uvězní a veškeré další bádání zakáže.
V duchu nejslavnějších Andersonových hrdinů - Nicholase van Rijna a Davida Falkayna - se Dan Brodersen, podnikatel a průzkumník, vydává k Zemi obchodní vesmírnou lodí, ovládanou jeho vlastní firmou, aby Emissara osvobodil.
Šikovným manévrem se Brodersenovi podaří zjistit, kde se Emissar nachází, překonat jeho únosce a zachránit některé z průzkumníků, včetně prvního mimozemšťana, který v Emissaru přiletěl. Brodersenova loď však poté musí bez přípravy proletět branou a stane se tak poutníkem mezi hvězdami, v prostoru a čase, v pátrání po Druhých, kteří by ji mohli nasměrovat domů...   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Sci-fi
Knihy > AKCE

Cena: 279,00 Kč


Jeho temná magie

Jeho temná magie

Zelazny/Sheckley Roger/Robert

Autoři: Roger Zelazny a Robert Sheckley.

Blížící se milénium završuje válku mezi silami Dobra a Zla, ve které se rozhodne, kdo převezme vládu nad celým světem pro příštích tisíc let.

Na straně temných sil se chystá ke smrtícímu úderu sám démon Mefistofeles.

Osud lidstva nyní leží v rukou jediného člověka – a tím je muž, který svou víru ztratil…
  více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Fantasy

Cena: 197,00 Kč
Série: Souboj o milénium
Díl: 2


Kanopie - Prales Titánů

Kanopie - Prales Titánů

Dyer Thoriya

Obří mytický deštný prales ovládaný živými bohy se probouzí. Unar sní o velikosti. Dosáhnout velikosti je ale obtížnější, než se domnívá. Leží před ní dlouhá a nelehká cesta. Stát se dalším tělesným strážcem Audblajin, božského vládce nad růstem a plodností, znamená vydat se na nebezpečnou výpravu do tmavých stínů pod korunami stromů. V tajemném a čarodějném pralese musí čelit nepřátelským kmenům, bojovat s hrůznými obřími monstry a ovládnout novou děsivou magii. Unar postupně zapomíná na všechny pravdy, které přísahala bránit... a riskuje zkázu milovaného domova, aby naplnila svůj osud.   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Fantasy
Knihy > AKCE

Cena: 319,00 Kč
Díl: 1


Kompletní historie budoucnosti

Kompletní historie budoucnosti

Heinlein A. Robert

Nové vydání sbírky s původním názvem: Minulost napříč budoucností.

„Historie budoucnosti" je termín, který si vymyslel John W. Campbell, nikoli Robert A. Heinlein, kterého tento výraz občas uváděl do rozpaků. Série volně navazujících povídek, jež si toto označení vysloužila, si nikdy nečinila ambice věštit budoucnost. Pravda, historie to je, ale nikoli naší budoucnosti, nýbrž jedné z možných budoucností – jednou z alternativ tohoto světa. Je to však historie logická, dramatická, a vychází z nám dobře známé a reálné současnosti. Povídky netvoří pevnou nit, která se táhne od začátku až do konce; spíše připomínají pyramidu, v níž předchozí povídky poskytují pevnou základnu povídkám dalším. Zčásti díky této pyramidě, zčásti díky rozsáhlým znalostem autora, zjišťují Heinleinovi čtenáři, že se ocitli ve světě, jenž je očividně tím naším, dobře známým, jen posunutým o pár let či desetiletí do budoucnosti. Za tu dobu doznal přirozeně jistých změn, ale jsou to změny, na něž si snadno a rychle zvyknete. Lidé jsou stále lidmi: čtou noviny, mají problémy, jak vyjít s výplatou, kouří Lucky Strike a hádají se se svými drahými protějšky.   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Sci-fi
Knihy > AKCE

Cena: 349,00 Kč


Lord Darcy

Lord Darcy

Garrett Randall

  více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Fantasy
Knihy > AKCE

Cena: 299,00 Kč


Luciferovo kladivo 1 + 2

Luciferovo kladivo 1 + 2

Niven Larry

Stav: výborný, nečtené.

Komplet dvoudílná katastrofická SF Luciferovo kladivo.
Obsahuje díly Pekelná hrozba a Po soudném dni.
Autoři: Larry Niven a Jerry Pournelle.   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Sci-fi
Knihy > ANTIKVARIÁT

Cena: 400,00 Kč
Série: Luciferovo kladivo
Díl: 1+2


Mrož pro kybernet

Mrož pro kybernet

Chalker L. Jack

V okamžiku, kdy chce Cory Maddox zúročit roky práce na revolučním počítačovém systému Subspace, dostává zvláštní e-mail. Všechno se pro něho mění. Jeho život se ocitá v naprostém chaosu. Firma vlastnící Maddoxův patent je prodána a ten se ocitá na mizině. Alan Stark nabízí Corymu práci na speciálním výzkumném projektu v oblasti virtuální reality. Cory přijímá. Brzy zjistí, že na projektu není nic virtuálního. Naopak – Stark se přiblížil k ovládání struktury samotné reality. Cory netuší, jaký je Starkův hlavní cíl. Zároveň se mu začínají vybavovat podivné střípky jiného života. Ocitnul se uprostřed boje mezi dvěmi skupinami lidí, kteří dokážou používat „králičí díry“ v prostoru a času a přeskakovat tak do různých realit, osobností a životů. Ať už má klíč k možnosti měnit realitu kdokoliv, má moc stát se bohem – nebo ďáblem. Než Cory vstoupí do vražedné hry, musí si nejprve vzpomenout, na které straně vlastně stál…   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Sci-fi
Knihy > AKCE

Cena: 185,00 Kč
Série: Wonderland gambit
Díl: 1


Napoleonská sázka

Napoleonská sázka

Forstchen William R.

Válečné hry představovaly jednu z hlavních vášní vládnoucí třídy. Umožňovaly jim zapomenout na ubíjející nudu věčného, neporušitelného míru, nad jehož dodržováním na Magellanově Oblaku neúnavně bděli Dozorci. Tito zvláštní tvorové se objevili před několika tisíciletími a ukončili krvavé války, v nichž lidé, gafové a xsarni bojovali každý proti každému o nadvládu nad celou galaxií. Všechny tři rasy musely nakonec s jistou dávkou sebezapření uznat, že přestat se vzájemným zabíjením bylo to nejlepší, co se v daném okamžiku dalo udělat. Bleskurychlé a naprosté zničení půltuctu planet, kterým Dozorci ukázali svou sílu, přesvědčilo i nejzatvrzelejší bojovníky o nutnosti začít vyjednávat.
Mezi příslušníky vládnoucích rodů všech tří dříve znesvářených ras se postupně vyvinulo jakési spojenectví. Nejbohatší z nich objevili i společnou vášeň pro sázení a hry, z nichž zdaleka nejoblíbenější byly simulované nebo skutečné bitvy na zaostalých planetách. Přestože Dozorci tyto světy příliš nesledovali, čas od času se jim podařilo nezákonnou zábavu odhalit a několik nešťastníků bylo převezeno do převýchovného tábora pro mírumilovné soužití.
Dobrý vasba a znalec bojových her uměl připravit strhující simulaci nebo najít skutečnou válku probíhající na neznámém místě mezi zaostalými národy. Vše muselo proběhnout za nejpřísnějšího bezpečnostního opatření, aby nic nevzbudilo pozornost věčně bdělé strážní služby pro dodržování všeobecného míru.
Ale kohové začali porušovat tisíce let stará pravidla, která udržovala válečné běsnění v rozumných mezích...   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Sci-fi
Knihy > AKCE

Cena: 219,00 Kč
Série: Válečné hry (Gamester Wars)
Díl: 3


Napoleonská sázka ant.

Napoleonská sázka ant.

Forstchen William R.

Třetí část SF trilogie Válečné hry /Gamester Wars/.
Stav: slušný, nahoře prasklý hřbet.   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Sci-fi
Knihy > ANTIKVARIÁT

Cena: 100,00 Kč
Série: Válečné hry (Gamester Wars)
Díl: 3


Národy noci

Národy noci

Johnson Oliver

  více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Fantasy
Knihy > AKCE

Cena: 199,00 Kč
Série: Světlonoš
Díl: 2


Natvrdo připojený blboun

Natvrdo připojený blboun

Chalker L. Jack

kutečnost není tím, čím bývala. V jednom životě po druhém, v podobě muže, ženy i dítěte je Cory Maddox uvězněn v nekonečném cyklu nepřetržitě se měnících realit. Stále utíká před svými nelitostnými společníky i nejasnými postavami, které jakoby existují mimo matrici, která postupně ztrácí stabilitu. Zatímco se ukazuje, že každý nový svět je stále podivnější, Cory nechce nic jiného než najít cestu domů. Všechny útržky vědomostí – záhadná havárie UFO, mimozemské technologie, letmé pohledy na počítač, který řídí jeho osud – ukazují na Matouše Branda, génia virtuální reality. Ale Brand už zmizel před dávnou dobou na hranici skutečnosti, nebo možná mimo ně.
Aby zlomil kruh virtuálních reinkarnací, musí Cory najít Branda – dříve, než jeho nepřátelé zničí skutečnost…   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Sci-fi
Knihy > AKCE

Cena: 199,00 Kč
Série: Wonderland gambit
Díl: 3


Nebudu se bát ničeho zlého

Nebudu se bát ničeho zlého

Heinlein A. Robert

Starý miliardář Johann Sebastian Bach Smith umírá a chce nechat transplantovat svůj mozek do nového těla. Inzeruje nabídku milionů dolarů za věnování pacienta s mrtvým mozkem. Zcela náhodou je při loupežném přepadení zavražděna jeho mladá a krásná sekretářka, Eunika. Smithe nikdy nenapadlo uvést pohlaví dárce, takže je použito její tělo.
Po úspěšné operaci Smith zjistí, že tělo obývá jak jeho mysl, tak mysl jeho sekretářky...

Nový překlad Heinleinova románu, který vyšel v roce 1998 pod názvem "Vůně strachu".
  více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Sci-fi
Knihy > AKCE

Cena: 249,00 Kč



RSS

Copyright © 2024 Wales Webové stránky: NETservis s.r.o.