Nejstarší specializované knihkupectví SF&F.

Nakladatelství politické literatury

Dějiny Prahy

Dějiny Prahy

Kolektiv

Stav: velmi dobrý, přebal malinko natržený.
Autor obálky: Vratislav Jan Žižka.
Bohatě barevně i černobíle ilustrováno.   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy
Knihy > ANTIKVARIÁT

Cena: 150,00 Kč


Perspektivy člověka

Perspektivy člověka

Garaudy Roger

Stav: velmi dobrý.

Analyzuje tři nejdůležitější směry současné francouzské filosofie, existencialismus, katolické myšlení a marxismus. Snaží se postihnout problematiku "totálního člověka", dosud vyhrazovanou, a to neprávem, nemarxistické filosofii. Aby dosáhl maximální objektivity, vyzval představitele těchto tří směrů, aby zodpověděli jeho otázky. Odpovědi otiskl na závěr každého oddílu. Do českého vydání byly dále zařazeny překlady brožury Otázky J.P. Sartrovi a referátu Úkoly filosofů-komunistů a kritika Stalinových chyb ve filosofii.

  více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Beletrie
Knihy > ANTIKVARIÁT

Cena: 80,00 Kč


Signály z vesmíru ant.

Signály z vesmíru ant.

Sandner Kurt

Děj románu se odehrává v západním Německu (Německo vzniklé z okupačních zón spojenců) koncem 50. let 20. století. Hlavním hrdinou je introvertní neprůbojný vědec Wulf, který působí jako asistent fyziky na místním vzdělávacím institutu. Žije v malém zapadlém městečku, kde intelektuální vrstvu představuje on a lékárník. Úspěch sovětů v dobývání vesmíru (sputnik, ofocení odvrácené části Měsíce) a nevzdělanost místních jej přiměje k tomu, že postaví přijímač pro příjem signálů z ruských družic. Namísto toho však zachytí jiné signály, které nemají s Ruskem nic společného a zdá se, že přicházejí z jiných světů. Pokouší se rozluštit signály, prodat práva na výrobu přijímače. Do cesty se mu postaví protikomunistická hysterie mocenských struktur (tehdy v USA aktuální případ manželů Rosembergových, kteří prozradí Rusku stavbu atomové bomby).
Román je pozoruhodný tím, že vykresluje tehdejší poměry v Západním Německu, kde ještě doznívá válka a současně propuká protikomunistická hysterie. Společně s hrdinou prožívá čtenář vzrušující chvíle v pokusech o rozluštění mimozemských signálů. To je prvek scifi, který dělá z románu napínavý příběh. Alternativu můžeme hledat v scifi filmu Kontakt.

Stav: velmi slušný   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Sci-fi
Knihy > ANTIKVARIÁT

Cena: 30,00 Kč


Voláme všechny

Voláme všechny

Ježek Vladimir

Stav: dobrý, potrhaný přebal.

Československý revoluční vysílač na vlně 415,5 metru ve dnech 5. - 9. května 1945   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > ANTIKVARIÁT

Cena: 80,00 Kč



RSS

Copyright © 2024 Wales Webové stránky: NETservis s.r.o.