Nejstarší specializované knihkupectví SF&F.

Galén

Dylan a já: Padesát let dobrodružství

Dylan a já: Padesát let dobrodružství

Friedman/Kemp Kinky/Louie

Poprvé jsem Bobbyho Zimmermana z Hibbingu potkal v roce 1953 na prázdninovém táboře v severním Wisconsinu. Bylo mu dvanáct a měl vlastní kytaru. Všem na potkání vykládal, že z něj jednou bude rokenrolová hvězda. Bylo mi jedenáct a věřil jsem mu to.

Tak začíná svou knihu Louie Kemp. Z Bobbyho Zimmermana se stal Bob Dylan a z Louieho velkoobchodník s rybami. Zůstali přátelé po celý život. Oba úspěšní, každý v tom svém. Na společné příhody, dobrodružství a cesty nyní Louie Kemp poprvé vzpomíná. V knize vystupuje Marlon Brando, Allen Ginsberg, Joni Mitchellová, Joan Baezová, Dennis Hopper a mnoho dalších známých i neznámých osob a osobností. Louie Kemp, producent Rolling Thunder Revue, živě popisuje, jak tato nezapomenutelná koncertní šňůra valícího se hromu vznikala a jak byla zakončena lyžařskými radovánkami.
Dozvíme se také, jak proběhlo turné v Japonsku, proč Warholova Dvojitého Elvise vyměnil Bob Dylan za pohovku, co zahrál na sederové večeři o největším židovském svátku a s kolika rabíny se postupně on a Louie Kemp vlastně setkali. Knížka není zbytečně dlouhá, skvěle se čte a vtáhne nás do děje hned na prvních stránkách. Je to příběh pravého přátelství rámovaný dobře zvolenou muzikou.   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy
Knihy > AKCE

Cena: 350,00 Kč


Zámek

Zámek

Kafka Franz

Kafkův román Zámek vznikl před téměř sto lety v roce 1922 a zůstal bohužel nedokončen. Byl vydán poprvé (1926) až po smrti svého autora a od té doby nepřestal oslovovat čtenáře mnoha generací a vybízet k novým interpretacím. Zeměměřič K. se již dávno stal symbolem pro marný boj s jakoukoli byrokratickou mašinerií a absurdní „logikou“ totalitní moci. Psychoanalytici jistě nezapomenou zmínit ani možnost konfliktu se sebou samým.
Zámek byl opakovaně vydáván, zfilmován i zpracován do komiksové podoby. Naše vydání v překladu Vladimíra Kafky je doprovázeno ilustracemi Jiřího Slívy, který knihu otevírá dávnou úvahou kafkologů, který zámek posloužil Kafkovi jako předloha pro jeho román. Osek? Střela? Frýdlant? Třešť? Siřem?
Příběh zeměměřiče K. od doktora práv, „referenta pro ochranu proti úrazům a pro první pomoc“ Dělnické úrazové pojišťovny, vrchního tajemníka (s podmínkou opětovného nástupu do služby) a zejména našeho krajana Franze K. se tedy opět vrací, aby čtenářům položil řadu znepokojivých otázek…   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Beletrie
Knihy > AKCE

Cena: 300,00 Kč



RSS

Copyright © 2024 Wales Webové stránky: NETservis s.r.o.