Nejstarší specializované knihkupectví SF&F.

Star Trek - Titan

Star Trek: Titan 2 Černý král

Star Trek: Titan 2 Černý král

Mangels Andy

U.S.S. Titan, kterému velí kapitán William Riker, prošetřuje zmizení utajované romulanské flotily, když tu je neznámou silou odmrštěn více než 200.000 světelných let do Malého Magellanova oblaku. Oblak je jednou z galaxií, které obíhají Mléčnou dráhu, a je domovem Nýelů, dávno ztracených potomků pozemšťanů, s nimiž Federace nepřišla do styku už více než osmdesát let.
Rikerův pochybný spojenec - komandér Donatra z romulanského válečného ptáka Valdore - zachrání mladého Nýela, oběť tajemných kosmických otřesů, které tu a tam rozplétají a znovu splétají matérii vesmíru... a tím naplňují apokalyptickou vidinu, která si už vyžádala miliony životů. Vědecký tým Titanu brzy nachází důkaz, že za pustošením nýelského prostoru stojí olbřími a mocná inteligence: záchvěvy vědomí, které bez ustání zajišťuje existenci Malého Magellanova oblaku - a všech, kdož v něm žijí. Jestli ale procitne, následky si nedokáže nikdo představit.
Zatímco Riker zvažuje, jak postupovat dál, jeho posádka se potýká s vědeckým a filozofickým dopadem toho, co objevili... a mezi mladým Nýelem, kterého vzali na palubu, a Rikerem vznikne pouto, jenž v kapitánovi probudí přízraky, s nimiž se dosud nevyrovnal.   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Sci-fi

Cena: 242,00 Kč
Série: Star Trek - Titan
Díl: 2


Star Trek: Titan 4 Meč Damoklův

Star Trek: Titan 4 Meč Damoklův

Thorne Geoffrey

Osud: idea stará, jako sám život. Utváříme budoucnost našimi činy, nebo je už dávno daná? A jestliže cesta, kterou kráčíme, je předurčena - je-li přeedem znám konec naší pouti - co nás čeká?
Orisha je planetou, jejíž lidé žijí staletí pod záhadným objektem na jejich obloze. Když se poprvé objevil, bylo jim řečeno, že jde o něco nepřirozeného - zlé znamení. Připadali si pozorovaní, odhalení a zranitelní. Byl to tedy prvotní strach, kdo utvářel jejich civilizaci. Postupně přišli se jménem Oko Erykonu, a protože "Oko" neustále vzdorovalo jakémukoli vědeckému pokusu, který chtěl odhalit jeho pravou podstatu, jsou nyní mnozí přesvědčení, že jde o inteligenci studující jejich svět.
Inteligenci možná nepřátelskou, čekající na vhodný okamžik.   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Sci-fi

Cena: 268,00 Kč
Série: Star Trek - Titan
Díl: 4


Star Trek: Titan 5 Přes dravé moře

Star Trek: Titan 5 Přes dravé moře

Bennett Christopher L.

Federace se pozvolna zotavuje z ničivých událostí popsaných v trilogii Volání osudu. U.S.S. Titan a jeho kapitán, William T. Riker, přebírají nové rozkazy – mají pokračovat v průzkumu hlubokého vesmíru, aby tak stvrdili, že mírové bádání je stále tím hlavním posláním Hvězdné flotily. Avšak utržené rány se nechtějí zhojit ani tak daleko od domova.

Planeta třídy O, přezdívaná Kapka, je zcela pokryta vodní plochou – jediným velkým oceánem. Život by tu vůbec neměl existovat, přesto se mu až neobyčejně daří. Navigátorka Aili Lavena, sama vodního druhu, je ideální kandidátkou na průzkum tohoto ohromného a divokého moře. Když náhodou objeví jeden vnímavý druh, ocitá se na delikátní stezce k prvnímu kontaktu.

Jak to tak často bývá, dobré úmysly však přivodí situaci, ze které se Lavena a Riker nemusejí vrátit. Posádka bez kapitána mezitím čelí drtivým tlakům temných hlubin, ve snaze odčinit globální chaos, který nedopatřením sami rozpoutali.   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Sci-fi
Knihy > Beletrie

Cena: 323,00 Kč
Série: Star Trek - Titan
Díl: 5


Star Trek: Titan 6 Syntéza

Star Trek: Titan 6 Syntéza

Swallow James

Hvězdná loď Titan pokračuje v průzkumné výpravě mimo dosud probádaný vesmír. Čím dále se dostává od prostoru Federace, tím víc se kapitán William Riker i jeho posádka těší na naplnění pravé mise Hvězdné flotily: pátrání po novém životě a objevování nových civilizací.

Když však Titan narazí na „mělčinu“ – neznámou prostorovou poruchu – přijde o warpový pohon. Titan se tak náhodou ocitne na bojišti, ve kterém objeví pole trosek a pozůstatků vesmírný lodí. Když posádka pátrá po trosečnících, narazí na loď, na níž se podle všeho nikdy nenacházela žádná živá bytost. Výsadku se ve snaze dopídit se odpovědí podaří vyjmout počítačové jádro. Jakmile zařízení zprovozní, ukáže se, že nejde jen o běžný počítač, ale o aktivní umělou inteligenci.

Sama se označuje jako DruhoGen Modrobílý pocházející z civilizace tvořené výhradně myslícími počítači, tzv. Strážci. Před dlouhými věky byly tyto umělé inteligence stvořeny, aby se staly první linií v boji proti Ničiteli – mocné destruktivní síle, proti níž ve snaze hrozbu zastavit vedly generace strojů nekončící válku. Kapitán Riker se nabídne, že Strážcům pomůže, avšak po letech bojů jsou umělé inteligence nedůvěřivé a podezřívavé, zvlášť k organickým tvorům.

Válka však pokračuje a Ničitel vyhrává. Pokud pronikne do našeho světa, zničí vše v soustavě umělých inteligencí, kde se však nehodlá zastavit…   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Sci-fi
Knihy > AKCE

Cena: 399,00 Kč
Série: Star Trek - Titan
Díl: 6


Star Trek: Titan 3 Orionovi psi

Star Trek: Titan 3 Orionovi psi

Bennett Christopher L.

Stav: velmi dobrý.

Třetí pokračování SF série ze světa Star Treku o putování kosmické lodi Titan.

Čím dále proniká hvězdná loď Titan za hranice známého vesmíru, tím víc jsou všichni telepati na její palubě – včetně diplomatické důstojnice Deanny Troi – pod vlivem cizího zoufalého křiku o pomoc. Ten nakonec přivádí loď k místu šokujícího masakru.

Naleznou civilizaci mezihvězdných „velrybářů“, která známé vnímající vesmírné obry nejen zneužívá, ale dokonce se jimi i živí. Konsternován, ale zdráhajíc se vynášet jednoduché soudy, pokračuje kapitán William T. Riker v průzkumu, a v oblasti aktivního formování hvězd naráží na rozlehlé vesmírné trdliště.

Ekosystém pro ohromující množství rozmanitých, avšak podobně obřích forem života. Při pokusu sjednat konec pronásledování těchto tvorů, poskytne Rikerova posádka lovcům bezděčně prostředky, díky nimž už nemusí být nadále lovci. Jenže věci nikdy nejsou takové, jaké se zdají být.   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Sci-fi
Knihy > ANTIKVARIÁT

Cena: 120,00 Kč
Série: Star Trek - Titan
Díl: 3



RSS

Copyright © 2024 Wales Webové stránky: NETservis s.r.o.