Nejstarší specializované knihkupectví SF&F.

Podivný Tomas

Podivný Thomas

Podivný Thomas

Koontz Dean

Je čtrnáctého srpna a městečko Pico Mundo v jižní Kalifornii se topí v žáru letního dne. Teplota stoupá, ale pořád je to bod mrazu ve srovnání s výhní pekla, jaké tyhle jinak poklidné končiny čeká. Ulicemi se plíží přízraky, neživé stíny se nedočkavě třesou na hostinu ďábla, který se blíží. Jediný člověk ví o téhle hrozbě, jediný člověk má moc zabránit slavnosti zlých sil. Odd Thomas komunikuje s mrtvými, je schopný vidět věci, které jiní nevidí, díky daru, o nějž nestál.
Tak jako v jiných Koontzových románech balancuje i tady čtenář na hraně reality a tak jako mnohokrát předtím nechává se ochotně vtáhnout do světa za zrcadlem a spolu s vypravěčem a řádnou porcí husí kůže absolvuje všechna dobrodružství, která se mu nabízejí. Protože nakonec v celém tom dramatu sehrají hlavní roli živí, obyčejní lidé z masa a krve, a taky neobyčejní, kteří se spíš podobají zplozencům toho pekla.
15. srpna se rozhodne, jak bude dál žít náčelník policie Waytt Porter s manželkou Karlou, Malý Ozzie, Terri Stambaughová, Viola se svými dcerkami a spousta dalších lidí, jak se vyplní věštba z pouti, podle níž zůstane Stormy Llewellynová s Oddem do konce svých dnů.
Celý ten příběh trvá vlastně jen čtyřiadvacet hodin, ale jeho síla a hloubka citů vyvěrající z každé řádky vydají za román plný ďábelských intrik, napětí a lásky.   více informací

Není skladem
Druh zboží: Knihy > Fantasy
Knihy > Horor
Knihy > Beletrie

Cena: 179,00 Kč
Série: Podivný Tomas
Díl: 1


Bratr Thomas

Bratr Thomas

Koontz Dean

Třetí pokračování životních příběhů Podivného Thomase si v ničem nezadá s prvními dvěma romány. Odd Thomas zůstává obětí (či vděčným uživatelem) svého daru, který mu nedovolí žít jako jiní lidé, ani odejít tam, kde na něho čeká jeho ztracená dívka Stormy, jejíž smrti nedokázal před šestnácti měsíci zabránit. Po drsných zážitcích v podzemních tunelech pod Pico Mundem, s nimiž jsme se mohli seznámit ve Věčném Thomasovi, odchází mladík do kláštera vysoko v horách Sierry Nevady, aby zde načerpal sílu do další pouti po téhle neklidné zemi. Oddychový čas, který je mu mezi bratry mnichy dopřán, však netrvá věčně. Tiché místo rozjímání se během jediné bouřlivé noci změní na jeviště drsného dramatu, kde i Bůh musí zůstat stát s otevřenými ústy nad rouháním člověka, kterého stvořil.
Bělostný sníh, valící se na klášter svatého Bartoloměje i školu pro hendikepované děti, nedokáže zakrýt smrtící temnotu. Bergmanův Reaper číhá ve zvonici, aby máchl kosou. Na pozadí oblých linií zimní krajiny se pohybují hranatá monstra, jejichž podstata je i pro člověka, který vídá mrtvé a přízračné bodachy, záhadou. Jak se ukáže, nadpřirozený původ by byl vlastně úlevným vysvětlením, jenže tak jako v životě i tady je největším nebezpečím člověk a myšlenky, jež nedokáže potlačit.

Dean Koontz i tentokrát prokázal podivuhodnou schopnost spojit skutečnost s fikcí, odlehčit drsné pasáže skvělým humorem a poskytnout čtenáři to, co od něj již léta žádá: Napínavé čtení, úžasnou zápletku, hru se slovy a příslib, že všechno ještě zdaleka nekončí.   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Horor
Knihy > Beletrie
Knihy > AKCE

Cena: 249,00 Kč
Série: Podivný Tomas
Díl: 3


Tajemný Thomas

Tajemný Thomas

Koontz Dean

Již páté pokračování hororových románů s hlavním hrdinou Odd Thomasem, který vidí mrtvé a dokáže řešit nadpřirozené
věci s klidem člověka, který již jednou přišel o svoji lásku...
Tentokrát putuje na panství Roseland kdesi v Kalifornii, kde věci a realita fungují jinak...   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Horor
Knihy > AKCE

Cena: 249,00 Kč
Série: Podivný Tomas
Díl: 5



RSS

Copyright © 2024 Wales Webové stránky: NETservis s.r.o.