Nejstarší specializované knihkupectví SF&F.

Plejáda

12 - Může změnit nalezení dvanácti vyvolených osud planety?

12 - Může změnit nalezení dvanácti vyvolených osud planety?

Gladstone William

Křesťané dlouho očekávají druhý příchod Kristův, který bude ohlášen ohnivou apokalypsou a přislíbené 'nebe na zemi'. Židé čekají na příchod mesiáše a mnoho australských domorodců očekává podle svých tradic proměnu planety nějakou magickou cestou. Všichni během, nebo okolo roku 2012. Pokud držíte v rukou výtisk této knihy a láká vás si ji přečíst, pak jste bezpochyby jeden z mnoha vyvolených, kteří mohou pomoci rozhodnout, jestli tato apokalypsa vyústí v celosvětovou zkázu, nebo v proměnu celého lidstva.   více informací

Není skladem
Druh zboží: Knihy > Sci-fi

Cena: 260,00 Kč


Artefakt moci 1 - Ultimátum čarodějů

Artefakt moci 1 - Ultimátum čarodějů

Matějček Petr

První díl série.
Osada, poslední svobodné společenství Zemí na Severu je ohrožována šesticí zlých čarodějů.
Jedinou naději skýtá nebezpečná výprava na Vzdálené ostrovy - koho však vyslat a vystavit
mnohému nebezpečí?
Mezitím v našem světě žije dívka Jane - a protože její život je plný příkoří, pozvolna se obrací
ke zlu. Její rozhodnutí však bude mít vliv i na obyvatele Osady...   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Fantasy
Knihy > Dětské
Knihy > AKCE

Cena: 279,00 Kč
Série: Artefakt moci
Díl: 1


Ayesha - Pod Tyrkysovou hvězdou

Ayesha - Pod Tyrkysovou hvězdou

Ange

Marikani, následnice trůnu v království Harabeku, je na diplomatické cestě. Jenže vliv nepřátelského emíra sahá daleko a náhle je mladá žena sama na nepřátelském území. Sama až na přítelkyni z dětství a dva galejníky, které zachránila s nasazením vlastního života z potápějící se galéry. Na její život by si nevsadil ani největší optimista, zvláště když pekelní psi nepřátel jsou blízko... Jedním z osvobozených je ale Arekh; mistr špion a válečník, jakému není rovno. Zároveň však muž s temným tajemstvím, který může být Marikaninou jedinou nadějí, ale také zkázou...
První část trilogie o krutém boji s nepřáteli lidskými i nelidskými, především však o boji proti krutým tradicím, které neváhají celé národy uvrhnout na tisíciletí do otroctví.   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Fantasy
Knihy > AKCE

Cena: 249,00 Kč
Série: Legenda o Tyrkysovém lidu
Díl: 1


Black Hills

Black Hills

Simmons Dan

Příběh románu se odehrává mezi lety 1876 až 1936. Během této doby sledujeme Paha Sapovu životní pouť od dětství až po stáří, kdy pracuje na stavbě pomníku Mount Rushmore. Ten má mít podobu tváří čtyř význačných amerických prezidentů vytesaných do žulové skály. Paha Sapa však při budování tohoto monumentu spřádá tajné, ryze osobní plány...
Jak už bývá u Dana Simmonse zvykem, také v této knize kombinuje fikci a historická fakta. Spolu s postavami románu se zúčastníme mnoha pozoruhodných událostí z amerických dějin, jako jsou Světová výstava v Chicagu, pořádaná roku 1893, či stavba slavného Brooklynského mostu. Dostaneme také možnost nahlédnout do fascinujícího života indiánů a poznat jejich zvyky i bohatou mytologii.
Román Black Hills je napsán velmi poutavě a díky své neobyčejné pestrosti a skvěle prokresleným postavám představuje jedinečný čtenářský zážitek.   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Horor

Cena: 314,00 Kč


Co skrývá vesnička Arcadia Falls?

Co skrývá vesnička Arcadia Falls?

Goodman Carol

Už po dvě stovky let přicházejí do horské vesničky Arcadia Falls malíři, básníci a hudebníci, aby unikli tlaku moderního života a mohli se oddávat svým uměleckým vizím. Místní soukromá škola byla založena právě s cílem vychovávat mladé umělce a spisovatele.
Když Meg Rosenthalová dostává nabídku ve škole vyučovat, má pocit, že jí ji seslalo samo nebe - útěk ze života, který se jí po náhlé smrti manžela rozpadl na kusy. Také doufá, že Arcadia Falls bude místem, kde se svou dospívající a vzdornou dcerou Sally najde klid a vzájemné usmíření a porozumění.
Brzy si však začíná uvědomovat, že za reputací, kterou se škola navenek chlubí, se skrývají podvody, zrada a snad i vraždy. Meg vyhodnocuje svá dosavadní životní rozhodnutí a má obavy, že příchodem do Arcadia Falls vystavila sebe i svoji dceru hroznému nebezpečí.


  více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Beletrie

Cena: 269,00 Kč


Deník strážného anděla

Deník strážného anděla

Jess-Cooke Carolyn

„Byla jsem zpátky na zemi. Belfast, Severní Irsko. Zdálo se mi, že může být červenec, ale jakého roku, jsem neměla nejmenší tušení." Tak popisuje návrat na zem Ruth, strážný anděl, v něhož se změnila Margot Delacroix po své předčasné smrti.
Ruth má božský příkaz znovu prožít život plný osudových zvratů a omylů Margot Delacroix a pokusit se jej změnit a tím zabránit i její náhlé smrti. Ruth se vrací na zem v okamžiku svého narození a rozpoznává záblesk svých nadpřirozených andělských schopností. Jimi obdařena je schopná změnit tragický běh svého života. Když si uvědomí, že synův pád do společenské propasti mezi narkomany, končící vraždou, je následek jejích vlastních neuvážených činů, uzavře Margot smlouvu s ďáblem a vzdá se svého místa v nebi výměnou za možnost zachránit svého syna. Změní tedy běh osudu, ale změny, které učiní, mají neblahé a nečekané následky.
„Někteří strážní andělé jsou posláni zpět, aby dohlíželi na své sourozence, děti a lidi, kteří v ně věří. Já se vrátila k Margot. Jsem svůj vlastní strážný anděl, písař v klášteře trpělivě zaznamenávající život a nekonečnou lítost. Klopýtám ve svých vzpomínkách a unáší mě vír dějin, který nedokážu změnit."
Spolu s Margot - Ruth prožíváme vizuálně barvitý příběh plný překvapivých a bolestných zvratů, odzbrojující lidskosti a mystérií spirituálního světa. Je v něm láska, lítost, odpuštění, naděje a touha utkat se s protivenstvím.   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Fantasy
Knihy > AKCE

Cena: 299,00 Kč


Fáze gravitace

Fáze gravitace

Simmons Dan

Myslím, že kniha torchu připomíná návrat z hvězd S. Lema, ale zatímco Lemův hrdina se vrací do světa budoucnosti.
Simmonsův přichází zpět do světa stejného, jen odcizeného pro někoho, kdo strávil roky přípravou na let do kosmu
a jeho realizací...
Když USA omezí kosmický program, změní se bývalému kosmonautovi celý dosavadní pohled na svět a život vůbec...
Román prakticky nepatří do žánru SF, nechávám ho tu jen v rámci pocty autorovi...   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Sci-fi
Knihy > Beletrie
Knihy > AKCE

Cena: 329,00 Kč


Fragment

Fragment

Fahy Warren

Autor v knize předkládá fantastickou směsici vědecky pojatého líčení, naprosté fikce a napínavého dobrodružného románu.
Příběh začíná prologem, jenž se odehrál v roce 1791; tehdy jedna z lodí pátrající po vzbouřencích z legendární lodi Bounty narazila na osamocený ostrov v jižním Pacifiku a členové posádky ke svému nemilému překvapení zjistili, že na něm žije cosi velice nebezpečného; námořníci vysazeni na břeh byli do jednoho během několika minut mrtví.

Vzápětí se ocitáme v současnosti - k ostrovu připlouvá loď Trident, která má za úkol nalézt a natočit pro televizní program zajímavé formy života na odlehlých ostrovech, a veze na palubě skupinku vědců různých oborů. První setkání s ostrovem končí katastrofálně - několik lidí je v mžiku zabito a sežráno prapodivnými dravými bytostmi, a to přímo před kamerami, které točí pro živé vysílání. To samozřejmě vyvolá náležitý rozruch, všichni se ale domnívají, že se jedná o nahraný podvod.
Ti, kterým se podařilo uniknout, se snaží zorganizovat další výpravu, která by ostrov blíže prozkoumala....

Nenechte si ujít to nejlepší od dob Jurského parku a seriálu Ztraceni!
  více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Sci-fi
Knihy > AKCE

Cena: 289,00 Kč


Gladiatrix

Gladiatrix

Whitfield Russell

Stav: velmi dobrý, zažloutlé listy   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > ANTIKVARIÁT

Cena: 100,00 Kč


Ground zero

Ground zero

Wilson Paul F.

Muž na pronajaté lodi u newyorského přístavu sleduje dvojici hořících mrakodrapů Světového obchodního centra. Je 11. září 2001... Vytahuje z ovladače „J" anténu a mačká černé tlačítko. Kdo potřebuje další výbuch hodinu poté, co se zbortila „Dvojčata" po úderech teroristů z Al-Kajdy?
Po letech si mladá autistická internetová surfařka Weezy všímá podivných nesrovnalostí a falešných stop v oficiálních prohlášeních, v tisku i v zmanipulovaných a zavádějících textech bloggerů. Ocitá se na stopě temného spiknutí a skládá si části zhoubného puzzle dohromady.
Ale jen Jack, kamarád z dětství, působící v tajemném společenství, tuší, co se za vším skrývá, a vyzná se v paranoidních labyrintech aktérů v pozadí.

Brilantní román F. Paula Wilsona - plný akce a nečekaných odhalení i souvislostí - vás zavede na pokraj zkázy lidstva, za níž nejsou islámští teroristé, nadnárodní korporace ani vláda.


  více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Fantasy

Cena: 269,00 Kč


Jakubovy housle

Jakubovy housle

Mičanová Daniela

I dospělou ženu může milovat upír, dokáže se však dospělá žena zamilovat do upíra? Podle prastaré pověsti nejmoudřejší ze staroegyptských bohů svěřil veškeré vědění papyrovému svitku, jejž ukryl před lidskou zvědavostí na bezpečné místo. Když si po dlouhých tisíciletích našel vzácný artefakt dílem náhody cestu do orientálního obchůdku v srdci jihomoravské metropole, dal se do pohybu řetěz nadpřirozených setkání, bouřlivých milostných vzplanutí a zběsilých dobrodružství.   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Horor
Knihy > Beletrie

Cena: 269,00 Kč


Kniha rozkoše a hrůzy

Kniha rozkoše a hrůzy

Tesáček Michal

Dva svérázní vyšetřovatelé odhalují tajemství českého venkova plného oblud, perverzních luteránů a statečných pasáčků, kteří pro záchranu svého stáda riskují i vlastní duši. Krásná hrdinka Silveriana udělá cokoliv, aby zachránila svého milého ze spárů skřetů i strašlivého frankensteinovského králíka. Malá kočička se vydává na cestu za štěstím a zažívá řadu rozverných příhod…   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Fantasy

Cena: 251,00 Kč


Krvavý rovník ant.

Krvavý rovník ant.

Folsom Allan

Stav: Jako nová

Západní Afrika. Rovníková Guinea, ostrov Bioko. Malý chlapec si půjčuje od místního kněze fotoaparát, aby si vyfotil velkého exotického ptáka... Americký prezident žádá svého bratrance Nicholase Martena, dřívějšího losangeleského policistu a dnes zahradního architekta v Manchesteru, aby jel na ostrov Bioko prověřit některá podezření, která má od blízké osoby. Zdálo se to jako báječná placená dovolená, než ho po setkání s místním knězem začne na život a na smrt pronásledovat místní armáda. Kněz mu totiž ukázal fotografie. Fotografie velkého exotického ptáka- vojenské helikoptéry, která dodávala zbraně místním rebelům. Na fotografiích jsou i jasně rozeznatelné tváře těch, co zbraně předávají. Jedná se o zaměstnance místní pobočky americké ropné společnosti a jejich ochranky, která je zároveň dceřinou firmou Hadrianu. Ten se stará o bezpečí amerických zájmů v Iráku a je placen z daní amerických poplatníků. Brzy je evidentní, že by fotografie vyvolaly mezinárodní skandál, protože jasně poukazují na rozdmýchávání občanské války v rovníkové Africe. Spouští se hon na Martena a jemu je jasné, že bude muset fotografie nalézt jako první. Ale kde? Kněze zabila armáda, tak se vydává do Berlína za jeho bratrem. Ten je záhy také zavražděn, a tak ho musí vést intuice. Jsou mu v patách lidé z ropné společnosti, její ochranky, CIA, německé policie i ruské špionáže... Ale Marten ví, že musí očistit svou zemi od případného nařčení z vyvolání nepokojů a dodání zbraní. A také chce prokázat službu svému bratranci a příteli. A proč to všechno? Kvůli penězům; nedávno se na guinejském území objevila velká ložiska ropy a každý by ji chtěl získat pro sebe...   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Beletrie
Knihy > ANTIKVARIÁT

Cena: 50,00 Kč


Legenda o Kamelotu 1 - Kouzlo Grálu

Legenda o Kamelotu 1 - Kouzlo Grálu

Hohlbein Wolfgang

První díl fantasy série.
Dulak je sirotek, který pomáhá v kuchyni královského hradu Kamelotu, má oči a uši otevřené a ví o všem, co se kde
šustne. Navíc starý kuchař Dagda je důvěrným rádcem samotného krále Artuše...
Mordred ve službách Piktů se chystá projít přes území, náležející ke Kamelotu, aby mohl napadnout sousední území,
Artuš odmítá vojsku volný průjezd, schyluje se ke konfliktu...
  více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Fantasy
Knihy > AKCE

Cena: 299,00 Kč
Série: Legenda o Kamelotu
Díl: 1


Lessekův Klíč

Lessekův Klíč

Scott Robert

Larionská Tabule kouzel nerušeně spí v zapomenuté komnatě sandcliffského paláce. Tají v sobě moc chránit lidi z pěti království před útlakem a násilím, které je po staletí zotročuje - jenže teď je zbytečná. Bez Lessekova klíče není ničím víc než kusem žuly.
Je na Stevenu Taylorovi, aby získal klíč zpátky, i přes to, že v kritických okamžicích boje o život přišel o kouzlo své jasanové hole. Na jeho pouti napříč Amerikou je mu stále v patách Nerak, bývalý vládce Larionu.
V Eldarnu se shromažďují síly falkanského Hnutí odporu před vesničkou Traver's Notch, zatímco Mark, Garec a Gilmor spěchají na sever, aby Tabuli získali a využili její moci; buď zapečetí Fold navždy nebo - pokud Steven neuspěje - budou bojovat do posledního dechu, aby Nerakovi zabránili zničit Eldarn a ostatní kraje.


  více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Fantasy

Cena: 359,00 Kč
Série: Eldarn
Díl: 2


Lord John a důvěrná záležitost

Lord John a důvěrná záležitost

Gabaldon Diana

Stav: velmi dobrý.
Historický román odehrávající v Londýně v druhé polovině 18. století, v době, kdy Velká Británie bojuje ve Francii o nadvládu na třech kontinentech. Hlavním hrdinou je Lord John Grey, major armády Jeho Veličenstva. Stane se svědkem šokujícího odhalení, které se týká Josepha Trevelyana, snoubence jeho sestřenice Olivie. Greyovo úsilí zabránit skandálu, který by mohl zničit jeho rodinu, je přerušeno naléhavým příkazem k vyšetřování brutální vraždy Greyova druha ve zbrani podezřelého ze špionáže. Lord John sleduje oba případy najednou a pátrání ho přivádí na nejrůznější místa, od salonů anglické šlechty až po nevěstince. Snaží se zachytit stopu zmizelého komorníka a zjistit, kdo je záhadná dáma v zelených sametových šatech. Tam může být klíč ke všemu – anebo také ne.   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy
Knihy > ANTIKVARIÁT

Cena: 120,00 Kč


Lord John a ztracený deník

Lord John a ztracený deník

Gabaldon Diana

Stav: velmi dobrý.
Druhý díl trilogie, jejímž hrdinou je lord John Grey. Po sedmnácti letech od smrti Johnova otce, vévody z Pardloe, který byl nalezen mrtev s pistolí v ruce, se záhadně se objevuje stránka z jeho ztraceného deníku. Někdo chce rodině připomenout tragédii spojenou s obviněním, že vévoda byl stoupenec jakobitů a zrádce. Johnova matka i bratr Hal chtějí nechat minulost minulostí, ale John se rozhodne vypátrat a dokázat pravdu a očistit tak otcovo jméno. Obrátí se také na muže, který by mu mohl pomoci odhalit nejedno tajemství – na vězně Jamieho Frasera. Pátrání však zkomplikuje válka a John je se svým vlastním bratrem Halem i novým nevlastním bratrem Percym odvelen do Porýní, kde britská armáda bojuje v sedmileté válce na straně Pruska proti Francii. Další zápletku představuje Johnův milostný románek s nečekaným koncem.   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy
Knihy > ANTIKVARIÁT

Cena: 150,00 Kč


Mapa v kůži

Mapa v kůži

Lawhead Stephen

Jedno nedělní říjnové dopoledne v Londýně. V Londýně jednadvacátého století. Mladý Kit vyráží za svou dívkou Mínou, aby spolu vyrazili na nákupy, ale osud ho zavádí do temné uličky, kde potkává svého pradědečka. Toho pradědečka, který ještě zcela mlád opustil manželku a děti a nevrátil se z nákupu. Jak je možné, že ještě žije? A proč tady na něj čeká? Odchází spolu do přímořské hospůdky, která vypadá jako skanzen pro turisty, ale turisté nikde... * Proč mu Mína nevěří, že se nikde netoulal a byl s pradědečkem? Že o něm nikdy před tím nemluvil, no a co? Nejlepším důkaz je vzít ji s sebou zpátky do té tmavé uličky a vše jí ukázat. * Tím se ale spouští celý řetězec událostí, kdy Kit netuší, že vzít s sebou někoho na cestu do jiné dimenze a do jiného světa mohou jen ti vyškolení. Mína se po cestě za hranice naší reality ztrácí a ocitá se v Čechách ve třicátém roce vlády císaře Rudolfa II. To ale na začátku netuší. Řízením osudu potkává pekaře, který jede do Prahy otevírat rodinný obchod, a přidává se k němu. Spolu potom dosahují slávy předčasným představením kávy v tomto světě a dostávají se i na císařský dvůr. * Mezitím Kit se svým pradědečkem hledá způsob, jak Mínu nalézt a vrátit ji zpět. Cestují tedy po mnoha místech a v různých časech. Cestování mezi dimenzemi přitahuje ale nejen vědce a dobrodruhy, ale i desperáty, kteří chtějí na všem vydělat. Ty představuje především hrabě Burley se svými hrdlořezy, kteří jsou našim cestovatelům zdá se neustále v patách... * Náskok získá vždy ten, kdo zná cestu vpřed. A všechny cesty mezi světy jsou zakresleny v mapě, kterou si jejich objevitel Arthur Flinders-Petrie nechal vytetovat do své kůže, aby ji měl vždy u sebe a nikdo mu ji nemohl vzít.   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Fantasy

Cena: 269,00 Kč
Série: Impérium
Díl: 1.


Meč Templářů

Meč Templářů

Christopher Paul

První kniha série Templáři.
Meč Templářů nabízí vše, co bychom od napínavé četby čekali - tajemné šifry, historické konspirace, tajné společnosti, exotické lokace a také akční scény. Nabízí zábavnou a místy také poučnou četbu, které nechybí smysl pro humor a nadsázku. Hlavní postavou je vysloužilý podplukovník Dr. John Holliday, který na vojenské akademii ve West Pointu v New Yorku vyučuje historii. Život se mu změní ve chvíli, kdy spolu se svou mladou sestřenicí zdědí majetek po zemřelém strýci. Mezi zděděnými věcmi najde také starý meč, zabalený v nacistické vlajce. Později se zjistí, že meč byl nalezen přímo v letním sídle Adolfa Hitlera. Dvojice ústředních protagonistů se snaží zjistit, čím byl meč pro nacisty tak důležitý. Následně je však zapálen dům, který právě po strýci zdědili, a meč je ukraden.
Podplukovníkovi se jej ale podaří získat zpět a postupně přichází na to, že se v něm ukrývá klíč k šifře, která údajně vede k templářskému pokladu...


  více informací

Není skladem
Druh zboží: Knihy > Beletrie

Cena: 269,00 Kč
Série: Templáři
Díl: 1


sleva Merlin Cooper a Spolek svatých

Merlin Cooper a Spolek svatých

Friedrich Joachim

Stav: výborný, nečtená.

Je schopen ve zlomku sekundy vyřešit i ty nejzapeklitější matematické úkoly. Dokáže řídit letadlo, i když nikdy předtím v žádném neseděl. Proč tomu tak je, o to se nikdy příliš nezajímal. Tedy až do okamžiku, kdy musel být jednoho dne svědkem, jak dům jeho rodičů letí do povětří…
Merlin tak ztratí vše, co pro něj bylo v životě důležité. Jen stěží unikne dalšímu pokusu o vraždu. Očividně si tu na něj někdo zasedl. Někdo, komu není žádný prostředek cizí. Merlin utíká na opuštěný ostrov. Ale ani tady si nemůže být jistý svým životem, neboť Spolek svatých ho nepřestane pronásledovat, dokud nedosáhne svého…
Ve Spolku svatých panují ta nejpřísnější pravidla, jeho členové chodí zahaleni v dlouhých pláštích a kápích. Nikdy si nevidí do obličeje, ani příliš nemluví, aby se navzájem nepoznali. Jejich představený jim oznamuje, že konečně nadešla chvíle, kdy celá jejich existence nalezla smysl. Za pomoci té nejšpičkovější techniky mají získat Merlina, aby jim posloužil na cestě ke „spasení světa".
Ale o tom všem ale nemá Merlin nejmenší tušení. Žije si ve svém vlastním světě, s nikým se příliš nebaví a poštvává proti sobě učitele. Občas se nepohodne ani se svou matkou, která až příliš vehementně fandí ekologii a odmítá moderní techniku. Po jedné hádce se s ní chce Merlin usmířit, ale přijíždí právě v okamžiku, kdy jejich dům i s maminkou exploduje…   více informací

Koupit

Cena: 60,00 Kč
Série: Merlin Cooper
Díl: 1



RSS

Copyright © 2024 Wales Webové stránky: NETservis s.r.o.