Nejstarší specializované knihkupectví SF&F.

Baobab

Jednou budeš Arab

Jednou budeš Arab

Sattouf Riad

Dětství na blízkém východě (1978-1984).
Dětství na Blízkém východě, v syrsko-francouzské rodině, mezi socialistickými experimenty a arabskou tradicí, mezi Francií, Lybií a Syrií, ale především s neobvyklou blonďatou kšticí, zachycuje ve svém komiksu populární francouzský kreslíř Riad Sattouf. V prvním díle své autobiografické pentalogie popisuje očima malého Rijáda atmosféru v regionu na začátku osmdesátých let 20. století. S dětskou bezelstností a notnou dávkou humoru a sarkasmu, líčí ubohost a absurditu „ideální“ libyjské společnosti, budované revolučním vůdcem Muammarem Kaddáfím, syrský venkov – klanovou a v podstatě ještě středověkou společnost, i celou svou syrsko-francouzskou rodinu. Prostředí Blízkého východu se zrcadlí i v reakcích jeho rodičů: skeptické a ironické matky Francouzky a idealistického otce, věřícího v obrodu arabského světa a ideálního Araba budoucnosti. Díky autorově schopnosti vylovit z paměti dávno zapomenuté detaily se z bezútěšné reality Rijádova dětství stává strhující vtipný příběh plný drobných detailů, epizod a vzpomínek, rozkročený mezi klukovské sarkastické vyprávění v duchu Malého Mikuláše a autentické autobiografické komiksy Davida B. či Marjane Satrapiové.   více informací

Koupit
Druh zboží: Komiksy
Komiksy > dětské
Knihy > AKCE

Cena: 350,00 Kč


Kočička z kávové pěny

Kočička z kávové pěny

Stav: velmi dobrý.
Ilustrace: Eva Volfová.

Kočička z kávové pěny se toulá předměstskou krajinou - zimou, jarem i létem a hledá známé vůně domova.   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy
Knihy > ANTIKVARIÁT

Cena: 80,00 Kč


Král Špunt - komiks

Král Špunt - komiks

B. David

Komiksové zpracování krátké povídky P. MacOrlana.   více informací

Koupit
Druh zboží: Komiksy

Cena: 260,00 Kč


Můj medvěd Flóra

Můj medvěd Flóra

Mrázková Daisy

Dnes již legendární dětská kniha, jeden z první českých „bilderbuchů“ pro začínající čtenáře. Příběh nalezeného opuštěného plyšového medvěda. Autorské knihy Daisy Mrázkové jsou oblíbené nejen v Čechách, ale díky své křehkosti a barevnosti také například v Japonsku.
Ilustrace: Daisy Mrázková   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Dětské
Knihy > AKCE

Cena: 199,00 Kč


Všeobecný zvířetník pana profesora Revilloda

Všeobecný zvířetník pana profesora Revilloda

Murugarren Miguel

Všeobecný zvířetník s podtitulem Věhlasný almanach světové fauny přináší neuvěřitelnou sbírku zvířat a jiných bytostí, které na svých výpravách po pěti kontinentech zaznamenal a zakreslil přírodovědec a cestovatel profesor Revillod. Zvířetník je kryptozoologická příručka pro všechny vášnivé badatele v oboru dobrého obrazového humoru i jazykových hříček. Pobaví čtenáře všeho věku. Vydejte se vstříc dobrodružství, bavte se a objevujte podivuhodnou faunu, o kterou je na tomto nudném světě taková nouze!
Ilustrace/foto: Javier Sáez Castán   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy
Knihy > Dětské
Knihy > AKCE

Cena: 299,00 Kč



RSS

Copyright © 2024 Wales Webové stránky: NETservis s.r.o.