Nejstarší specializované knihkupectví SF&F.

Nová vlna

Česko-americký spisovatel u zrodu moderní science fiction

Česko-americký spisovatel u zrodu moderní science fiction

Breuer Miloslav (Miles) J.

Když americký editor Hugo Gernsback začal v dubnu 1926 v New Yorku vydávat měsíčník Amazing Stories, vůbec první časopis věnovaný nově vznikajícímu žánru science fiction, v prvních devíti číslech mu nezbylo než reprintovat dříve vydané práce klasiků Julese Vernea, H. G. Wellse a Edgara Allana Poea. Teprve v následujících letech se na stránkách magazínu objevila čtenářům nová jména. Tím vůbec prvním novým autorem v Amazing Stories byl Miles J. Breuer, jehož povídku „Muž se zvláštní hlavou“ Gernsback zařadil hned za dokončení Wellsova románu První lidé na Měsíci do lednového čísla roku 1927.
Životní příběh i literární dílo dnes zapomenutého lékaře z Nebrasky, kterého američtí čtenáři science fiction na přelomu 20. a 30. let považovali za opravdovou hvězdu žánru je ale mnohem pestřejší a zajímavější. Nezačal totiž psát až pro Amazing Stories, svou první povídku, kterou bychom mohli řadit k science fiction, vydal o téměř dvě desetiletí dříve, aniž by si jí ale čtenáři všimli. A nejenom to, řadu ze svých literárních děl, včetně raných povídek (teprve později vydaných v science fiction magazínech), původně napsal a vydal už česky pod jménem Miloslav J. Breuer.   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy
Knihy > AKCE

Cena: 190,00 Kč


Deník 2038 - Díl 2.

Deník 2038 - Díl 2.

Lewhardt Josef Konrad

Druhá část elektronického deníku čtrnáctileté dívky z roku 2038 pocházející z Evropy obsahuje kromě osobních záznamů rovněž mnoho naskenovaných textů a nahrávek z kompetenčního centra nebo holografického vysílání, které umožňují náhled do politické struktury a myšlení tehdejší „ekologické demokracie“ Evropské rozmanitosti krátce před jejím rozšířením na Středomořskou unii. Jeho vydavatel v něm našel poukazy jednak na osobní příběh svého vlastního dětství, jednak na historické příčiny následující světové katastrofy 21. století.
Institucionalizované dobro se může, když zapomene na člověka, velmi snadno zvrhnout v tyranii. Lidé otevření společenskému pokroku považovali Zamjatinovu a Orwellovu kritiku vývoje za přepjatou, přehlížející to dobré, co revoluční levice přináší a zbytečně akcentující občasné nedostatky a přešlapy na cestě ke světlým zítřkům.
Možná je na čase, aby nám nějaký nový Orwell už dnes ty zítřky přiblížil.   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy
Knihy > Sci-fi
Knihy > AKCE

Cena: 320,00 Kč


Hvězdná hora

Hvězdná hora

Brjusov Valerij

Příběh, který by mohl napsat autorův současník Henry Rider Haggard, nás zavede do mystického království ztraceného uprostřed africké pouště, kam se náš hrdina dostane na počátku boje o trůn, protože vládce Hvězdné hory náhle zemřel a jeho jediná dcera musí učinit životní rozhodnutí.
Novela ruského klasika u nás poprvé vyšla v roce 1976 a byla možná první fantasy, která zde byla dychtivým čtenářům v druhé polovině dvacátého století dostupná. Spolu s ilustracemi Miloslava Havlíčka se stala iniciačním zážitkem pro mnohé z našich autorů fantastiky.
Básník, prozaik, dramatik a překladatel Valerij Jakovlevič Brjusov je znám jako jeden ze zakladatelů ruského symbolismu. Psal také fantastické příběhy – například antiutopii Republika Jižního kříže a novelu Hora Hvězdy. Autor na ní pracoval v letech 1895–99, na počátku své spisovatelské dráhy. Třebaže se tato dobrodružná novela s fantastickými prvky odehrává v exotickém africkém vnitrozemí, obsahuje i autobiografické prvky. Hlavní hrdina, který „před posměchem utekl do pustin“, se chováním, vystupováním i postojem k životu podobá mladému Brjusovovi, zklamanému neúspěchem své rané tvorby. Hora Hvězdy zůstala po dokončení nepublikována, po autorově smrti strávil text v archivu více než padesát let a byl vydán až v roce 1975. O rok později vyšel poprvé i česky jako Hvězdná hora.
Kniha vyšla v novém překladu Konstantina Šindeláře s původními ilustracemi Miloslava Havlíčka.   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Beletrie
Knihy > AKCE

Cena: 289,00 Kč


Hvězdné hry

Hvězdné hry

Novotný František

Sbírka Hvězdné hry prakticky shrnuje celou povídkovou tvorbu autora od 80. let a nechybí ani povídky z nového století, než se začal věnovat takřka výhradně psaní románů. Bilanční sbírka čtenáři umožňuje seznámit se s povídkami Františka Novotného v plné šíři, včetně vítězných děl Cena Karla Čapka a textů, oceněných v jiných soutěžích. Také jsou zde poprvé knižně vydány povídky, které za komunistického režimu nemohly vyjít z politických důvodů. Tématicky jsou povídky rozčleněny do tří oddílů. Pád na nebesa obsahuje práce o vesmírné expanzi, Královna Šumavy díla, jež se odehrávají na Zemi a z valné části jsou kryptografickými parodiemi na komunistický režim, a Ramax pak povídky o nástrahách, jež by člověku konfrontace s vesmírem mohla přinést.

Pro toto vydání autor opatřil každou povídku komentářem, v němž uvádí okolnosti, které ho k jejímu napsání přiměly, a prozrazuje, že většina povídek tvoří jakési výseky z rozsáhlé fresky, v níž chtěl zachytit expanzi lidstva do vesmíru, její počátky, vrchol a posléze i pád. Přesnou klasifikaci povídek a jejich vzájemných návazností provedl ve studii Rozlehlejší impérií Ondřej Šefčík. Kniha též obsahuje doslov editora Zdeňka Rampase František Novotný a Cena Karla Čapka a podrobnou bibliografii autorovy povídkové tvorby včetně překladů, na které se významně podílel Jaroslav Olša, jr.   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Beletrie
Knihy > AKCE

Cena: 496,00 Kč


Kočas - Parcon 2014

Kočas - Parcon 2014

Antologie - sbírka povídek

Sbírka nejlepších SF a fantasy povídek ze soutěže o CKČ roku 2014.
  více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Fantasy
Knihy > Sci-fi
Knihy > Antologie

Cena: 202,00 Kč
Série: Kočas
Díl: 8


Kočas - Parcon 2016

Kočas - Parcon 2016

Antologie - sbírka povídek

Podivné cizí světy, hluboké hvozdy, nevídané te-chnologie, záhadná úmrtí, celoplanetární katastrofy, čarodějnické obřady, nečekané havárie a poruchy, zdánlivou venkovskou idylu i hororové scény z nejhorších nočních můr, vyspělou techniku i temnou magii, pohledy do dávné historie i vzdálené budoucnosti – to vše najdete v tomto Kočasu.
Vystupují zde oživlí plyšáci, hmyzoidní emzáci, zakletí nešťastníci toužící po osvobození, divní chlápkové, po zuby ozbrojení vojáci, druidi i droidi, vládci mocných říší, stejně jako nuzáci živořící ve vybydleném paneláku, ba i samotná Smrt.
Poznáte peklo mezilidských vztahů, vzestup i pád až na dno existence, zášť i něžnou lásku, příběhy dramatické i pro zasmání, ale i takové, které pohladí na duši.
  více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Fantasy
Knihy > Sci-fi
Knihy > AKCE

Cena: 399,00 Kč
Série: Kočas
Díl: 10


Kočas - Parcon 2018

Kočas - Parcon 2018

Antologie - sbírka povídek

Sestavila Jiřina Vorlová.
Robotičtí domácí mazlíčci, oživlé noční můry, dlouhověké čarodějky a mocní mágové, mimozemšťané všeho druhu se zvláštními schopnostmi, královští vojáci s meči i kapitáni vesmírných lodí se zbraněmi schopnými zničit celou planetu, Stvořitel i sama Smrt, ale také prostí obyčejní lidé vykonávající svou každodenní potřebu – to jsou hrdinové povídek v tomto sborníku.

Poznáte svět superhrdinů i hendikepovaných, navštívíte vzdálený vesmír, země plné magie, futuristické nákupní centrum, zdánlivě idylický venkov s probuzenými pradávnými silami, kosmetický salon i překrásnou zahradu souseda Matouška.

Čekají vás příběhy vtipné i vážné, z historie, současnosti i budoucnosti, k zamyšlení, ale především k pobavení.   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Fantasy
Knihy > Sci-fi
Knihy > Antologie

Cena: 238,00 Kč
Série: Kočas
Díl: 12


Kočas - Parcon 2022

Kočas - Parcon 2022

Antologie - sbírka povídek

Kniha sice začíná Apokalypsou, ale rozhodně to není žádná katastrofa. Příběhy v ní obsažené jsou plné drsných chlapů, neohrožených policajtů, zkušených hackerů, nadlidských kyborgů, podivných mutantů, výpěstků s umělou inteligencí, mimozemšťanů zabijáckých i lidstvu přátelsky nakloněných, duší mrtvých, neporazitelných superhrdinů i mágů a čarodějek.
Budete se prohánět kyberprostorem, světem po Třetí světové krizi, červí dírou, vyprahlou krajinou vzdálených planet, lidskou myslí, podmořskými hlubinami, světem J. R. R. Tolkiena i Prahou roku 1980.
Skoro tucet povídek čeká na milovníky dobrodružství, magie, vesmírných bitev, golfu i koček.

Sestavila Jiřina Vorlová.   více informací

Koupit

Cena: 366,00 Kč
Série: Kočas
Díl: 14


Lunarys

Lunarys

Houser Pavel

stav - velmi dobrý, zažloutlá ořízka
Svět fantazie může mít - a také má - mnoho různých podob. I když základních lidských a nelidských příběhů existuje poměrně málo, jejich různé variace, kombinace a gradace nám otvírají nepřeberné množství cest. Některé z takto rozvinutých mýtů, legend a pověstí najdete i v této sbírce...
  více informací

Koupit

Cena: 80,00 Kč


Mlok 1997

Mlok 1997

Antologie - sbírka povídek

Sbírka vítězných prací veny Karla Čapka za rok 1997. Letošní povídky spojuje - možná trochu patologický, o to však sympatičtější - humor.
Doslov Jiří Kulhánek !!!

Obsahuje:
Jsem jenom veš, odpustkáři! - Jaroslav Mostecký
Moby Dick - Pavel Obluk
Nejtajnější zbraň Druhé říše ... - Petr Stančík
Okamžik nasycení - David Strupek
Slizký mäsožravý mutant zo zamorenej planéty B2.44M, ktorý sa rýchlosťou svetla rúti na citadelu Vlácu hviezd a chce ju zničiť laserkinetickým delom - Michal Hvorecký
Noční návštěva - Jiří Pavlovský
Dotknout se kůry stromů - Václav Pícha
Operace Soudný den - Michal Thoma
Slyšíte ten zvonek? - Ladislav Polák
Smír - Milan Verner
Kniha o vydře - Pavel Houser   více informací

Koupit

Cena: 199,00 Kč
Série: Mlok
Díl: 1


Mlok 2022

Mlok 2022

Nová sbírka české sci-fi a fantasy prozrazuje, že známe vítězné autory (Ceny Karla Čapka) a jejich práce. Už tradičně: tři mikropovídky, pět krátkých povídek, pět povídek a jedna novela...

Tak co zde máme? Slečinka kanibal, virtuální babča a vrak kapitána Nema. Dále pokračuje smrtelný čajový dýchánek, roboti-hrubiáni bez vychování, kariéra v elektrickém vedení, odkud se vzala loď-sebevrah a poněkud hororová sexy smrtka. Bez povšimnutí nezůstanou výhody chapadel, skutečnost, že bosorky také mohou být v nesnázích, vražedkyně bez svědomí, jak souvisí matrona-lasičky-klíče a že je naprosto nezbytné zajistit štěstí pro všechny roboty! Pohádka na konec.

Cena Karla Čapka - nejprestižnější česká a slovenská literární soutěž žánru sci-fi.

  více informací

Koupit

Cena: 359,00 Kč
Série: Mlok
Díl: 27


Okrajový stopník

Okrajový stopník

Rosenbaum Zdeněk

Stav: velmi dobrý, na obálce se začíná odlepovat lamino a chybí 1. list - předsádka, text knihy kompletní.

Kosmický Švejk a velitel transgalaktického křížníku třídy BU1, okrajový stopník Grong je hrdinou nejbláznivější military space opery v celé pohnuté historii tohoto žánru.   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy
Knihy > ANTIKVARIÁT

Cena: 80,00 Kč


Panelfixn

Panelfixn

Hlavička Jan

Stav: velmi dobrý, přebal mírně otřepený.

Panelfix̌n/Panelfixn

Povídky o hloupých armádních důstojnících a občánkovi sídlišťákovi, ve kterém skutečnost přese všechno neubila sen o praštěných vynálezcích, pivu, holkách a ostatních věcech.
Sestavil Zdeněk Rampas.   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Sci-fi
Knihy > ANTIKVARIÁT

Cena: 80,00 Kč


Poklady stolinů ant.

Poklady stolinů ant.

Ziemkiewicz A. Rafal

Fantasy román + úvodní novela.
Stav: slušný.   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Fantasy
Knihy > ANTIKVARIÁT

Cena: 30,00 Kč


Skříň #13

Skříň #13

Onsu Kim

Skříň #13, prvotina dnes nejen v Koreji známého prozaika Kim Onsua, považovaného za jeden z největších objevů desátých let nového tisíciletí, je ve všech směrech románem 21. století. Fantaskní, lehce absurdní a vkusně vtipný text s téměř uvěřitelnou zápletkou se rozvíjí nenápadně až nevinně, od poloviny přidává na tempu, akčnosti a místy přechází v thriller.

Kim Onsuova Skříň je úplně prozaická stará plechová registračka v jednom výzkumném ústavu a v ní starosvětský doktor Kwon shromažďuje záznamy o všemožných případech abnormálních stavů a odchylek. Složky obsahují exaktní měření, ale i příběhy postižených. Zdá se, že za tím vším musí být ještě něco – co vypravěč nedokáže postihnout a co nám uniká. Záznamy vyprávějí o muži, kterému roste z prstu ginkgo, chlápka, který se chce z šílené lásky za každou cenu proměnit v kočku, člověka s dřevěnými prsty prorůstající masem, sedmkrát zemřelou dívku, která už se nechce svého dalšího pohřbu účastnit, oboupohlavní ženu s ještěrkou na prsou. Některé registrované udržuje při životě benzín, elektřina, ale i sklo či papír, dalším mizí čas, upadají do spánku a popírají zákonitosti časoprostoru. To všechno pochopitelně nezajímá jen vědce…   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Sci-fi
Knihy > AKCE

Cena: 240,00 Kč


Základna 5

Základna 5

Stav: velmi dobrý.
Literární revue SF příběhů, povídek a myšlenek.

Povídky:
- Stanley Grauman Weinbaum: Próteův ostrov
- Mariangela Cerrino: Kouzelník
- Ivana Holzbachová: Let
- Arco C. Delf: Trest
- Jana Rečková: Hoď hrášek na tu stěnu
- Rada Březa: Ten, který zná své tělo
- Jaroslava Nováková: Cesta do sektoru N   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Horor
Knihy > ANTIKVARIÁT

Cena: 50,00 Kč


Základna 6

Základna 6

Stav: velmi dobrý.
Literární revue SF příběhů, povídek a myšlenek.

Povídky:
- Stanley Grauman Weinbaum: Próteův ostrov
- Mariangela Cerrino: Kouzelník
- Ivana Holzbachová: Let
- Arco C. Delf: Trest
- Jana Rečková: Hoď hrášek na tu stěnu
- Rada Březa: Ten, který zná své tělo
- Jaroslava Nováková: Cesta do sektoru N   více informací

Koupit
Druh zboží: Knihy > Horor
Knihy > ANTIKVARIÁT

Cena: 50,00 Kč


Základna 7

Základna 7

Literární revue SF příběhů, povídek a myšlenek.

Povídky:
- Václav Pícha: To
- Terry Pratchett: Trollí most (Troll Bridge)
- Jozef Girovský: Nová várka
- Jiří T. Pelech: Práskaný Culwur
- Jaroslav A. Polák, Martin Kučera: Plamen Selkoru
- Zdeněk Hess, Petr Kaufner: Isis
- Vilma Kadlečková: Mé rty budou toužit po krvi   více informací

Není skladem
Druh zboží: Knihy > Horor

Cena: 45,00 Kč


Základna 8

Základna 8

Stav: velmi dobrý.
Osmé číslo Základny - literární revue SF.
Povídky:
M. Cobley - Temná území
J. Macháček - Koniáš
J Rečková - Na kopci je Krysí háj
J. Poláček - Hudba, až navěky
Noční Běsi - Jak se cítíte
M. Štajer - Muž a rádio
F. Vrbenská - Zlato a štístko pro všecky
J. Girovský - Ako sa mám?

+ literární teorie, psaní o autorech, přehled SF knih, vydaných u nás v r. 1996 a další...   více informací

Koupit
Druh zboží: Časopisy
Knihy > ANTIKVARIÁT

Cena: 50,00 Kč



RSS

Copyright © 2024 Wales Webové stránky: NETservis s.r.o.